Despre proiect

Proiectul “Colectarea selectiva a deseurilor de baterii portabile in orasul Iasi” implementat in perioada noiembrie 2009 – noiembrie 2010 de catre Asociatia Mai Bine este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei si urmareste accelerarea responsabilitatii sociale a cetatenilor in domeniul protectiei mediului.

Mai exact, proiectul isi propune sa dezvolte o platforma participativa si una educativa in scopul informarii populatiei iesene cu privire la importanta consumului responsabil de resurse si promovarii colectarii selective a deseurilor de baterii si acumulatori portabili.

Componenta educativa este reprezentata, in mod indirect, de platforma online a proiectului cat si, in mod direct, de vizitele de informare realizate in 10 licee iesene.

Componenta participativa consta in implementarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor de baterii portabile prin amplasarea a cel putin 50 de recipiente de colectare a acestor deseuri in locatii accesibile publicului larg.

In acelasi timp, proiectul intentioneaza ca impreuna cu alti actori, din domeniul colectarii si reciclarii, sa puna bazele unui sistem unitar de colectare selectiva si reciclare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili in Romania.
Organizatorii au ales sa actioneze asupra unui segment de deseuri periculoase - baterii si acumulatorii portabili - intrucat acesta poate afecta grav sanatatea umana daca nu sunt colectate selectiv pentru a fi tratate si reciclate.

Initiativele observate in prezent sunt putin cunoscute publicului larg si nu reprezinta o solutie optima pentru rezolvarea problemei deseurilor de baterii si acumulatori portabili, motiv pentru care Asociatia Mai Bine si-a propus sa vina in sprijinul acestora prin implementarea unui proiect punctual, in Iasi, urmand sa-l extinda la nivel national in anii urmatori, pentru a aduce beneficii atat mediului cat si sanatatii noastre.

Echipa

Anca Anca Gheorghică
Manager proiect
Mihaela Alexandru Bodnar
Asistent proiect
Andreea Andreea Munteanu
Grafician
Ravelli Mădălina Iordăchescu
Coordonator programe
Anca Grigoras Anca Grigoraș
Responsabil economic
Elida Adrian Gheorghică
Coordonator economic
finantatori

Copyright © COLECTARE BATERII - 2009. Toate drepturile rezervate